Topic outline

  • Domenii de interes

    DOMENII

    eng

     

    gr

    fr

    Telemetria la pești

     

    Fish telemetry

    Fischtelemetrie

    Télémétrie des poissons

     

    Etologia peștilor

     

    Fish ethology

    Ethologie der Fische

    Écologie des poissons

    Ecologia peștilor

     

    Fish ecology

    Fischökologie

    Écologie des poissons

    Biochimia peștilor

     

    Fish biochemistry

    Fischbiochemie

    Biochimie des poissons

    Biologia reproducerii

    Biology of reproduction

    Biologie der Fortpflanzung

    Biologie de la reproduction

    Ecotoxicologie la pești și nevertebrate acvatice

    Ecotoxicology in fish and aquatic invertebrates

    Ökotoxikologie bei Fischen und wirbellosen Wassertieren

    Ecotoxicologie chez les poissons et invertébrés aquatiques

     

    Nutriția peștilor – producerea de nutrețuri combinate

    Fish nutrition – production of combined feeds

    Fischernährung – Herstellung von Mischfutter

    Nutrition des poissons - production d'aliments combinés

    Realizarea de sisteme electronice automatizate de hrănire a peștilor

    Realization of automated electronic fish feeding systems

    Realisierung automatisierter elektronischer

    Réalisation de systèmes électroniques automatisés d'alimentation des poissons

     

    Producerea de medicamente bio din plante marine pentru stațiile de incubație, pentru sterilizarea incubatoarelor și prevenirea bolilor virale și criptogamice

    Production of biomedicines from marine plants for hatcheries, for sterilization of incubators and prevention of viral and cryptogamic diseases

    Herstellung von Biomedikamenten aus Meerespflanzen für Brütereien, zur Sterilisierung von Inkubatoren und zur Vorbeugung von viralen und kryptogamen Krankheiten

    Production de biomédicaments à partir de plantes marines pour les écloseries, pour la stérilisation des incubateurs et la prévention des maladies virales et cryptogamiques

    Managementul ariilor protejate și conservarea speciilor – Natura 2000

    Management of protected areas and conservation of species

    Management von Schutzgebieten und Artenschutz - Natura 2000

    Gestion des aires protégées et conservation des espèces - Natura 2000

    Dezvoltarea zonei montane

    Development of the mountain area

    - Entwicklung des Berggebietes

    Développement de la zone de montagne

     

     


  • Premii, distincții

    1. Premiul Ford - premiul I de la Fundația Internațională Ford Motor Company pentru eforturi de conservare a speciilor indigene de plante și animale.

    Ford Motor Company a acordat premiul I pentru protecţia mediului în anul 2002 (Conservation and Enviromental Grants 2002) proiectului Salvarea aspretelui - fosila vie a faunei României, realizat de Societatea Ecologică Aquaterra; Proiectul s-a desfăşurat sub coordonarea dr. Nicolae Crăciun, iniţiatorul organizaţiei Aquaterra, lector în cadrul Catedrei de Biologie Animală al Facultăţii de Biologie a Universităţii din Bucureşti. Aspretele este unul dintre cele mai rare specii de peşti, fiind decretat de Consiliul Europei prin Directiva Habitate drept cea mai ameninţată specie de peşti din lume. Activitatea Aquaterra de salvare a aspretelui şi a altor specii pe cale de dispariţie a fost promovată prin ştirile de cercetare ale Buletinului Informativ Săptămânal editat de Universitatea din Bucureşti.

     

    Decernarea premiilor Ford a avut loc în data de 19 noiembrie 2002, la Muzeul Naţional Cotroceni. La selecţie au participat 102 proiecte - un număr record în Europa Centrală şi de Est – realizate de către persoane fizice şi organizaţii ce vizează: protecţia mediului, a florei, a faunei şi a habitatului lor natural; protecţia patrimoniului naţional; ingineria mediului (reducerea poluării şi a consumului de resurse naturale); proiecte realizate de copii sau tineri. Premiul I a constat în acordarea unei sume de 5.000 $, în semn de recunoaştere a activităţii deja realizate. Aquaterra a folosit această finanţare pentru investiţii în echipamente pentru hormoni, reactivi, filtre, transportul materialelor biologice şi popularea fluvariilor în vederea reproducerii în captivitate şi a repopulării.

    (Sursa: Pagina Buletinului Informativ Săptămânal al Universităţii din Bucureşti.i http://www.unibuc.ro/ro/bis_eveniment)


     

    2. Premiul Animal Planet –ACORDAT IN ANUL 1996, pentru activitatea susţinută de conservare a biodiversităţii (premiu în valoare de 20.000 USD).

    3. Premiul UEPENTRU Complexul Educaţional Aquaterra Bucureşti 2005/2007


    • Afilieri

      Aquaterra este membră în asociaţii internaţionale de conservarea biodiversităţii:

      1.   membră a IAD – International Association for Danube Research



      2.   membră a Federaţiei Internaţionale pentru Conservarea Ţestoaselor Terestre (Testudo hermanni) – SOPTOM, regiunea Var, Provence, colaboratoare a departamentului de Ecologie, Tehnologie şi Mediu a Universităţii din Marsilia, Provence, Franţa.  Reprezentăm în România Societatea Internaţională pentru Conservarea şi Protecţia Broaştelor Ţestoase cu sediul la GONFARON, Franţa.





      • Punct de lucru: Aquaterra Frasin, judeţul Suceava

            În anul 2002 a fost deschis punctul de lucru al SE Aquaterra din dorinţa de a extinde domeniile de cercetare şi în zona montană din regiunea Moldovei. Astfel, SE Aquaterra şi-a propus demararea unui proiect ambiţios care presupune dezvoltarea mai multor proiecte pilot în zona montană pentru sprijinirea fermierilor, introducerea unor tehnologii moderne în agricultură (acvaponie, permacultură, s.a.), promovarea turismului ecologic, sprijinirea tinerilor antreprenori locali, dezvoltarea spiritului civic al locuitorilor.