Fotografii de la actiunea de impadurire de la Plutonita Frasin din 6 mai 2022, cu elevii Colegiului Silvic Campulung Moldovenesc
În luna mai 2022 s-au efectuat în cadrul Filialei Societății Ecologice pentru Protejarea Aquatera, în pădurea privată din zona sediului din localitatea Plutonița nr.183, comuna Doroteia, Judetul Suceava, în zilele de 6 și 10 mai 2022 s-au efectuat împăduriri, cu elevii Colegiului Silvic Câmpulung Moldovenesc și Școala Gimnazială din comuna Doroteia, Județul Suceava, împreună cu Preotul Dănuț, Paroh din comuna Doroteia, plantându-se peste 6.000 puieți din următoarele specii: molid, brad, paltin de munte, salcâm și salcie, toate aceste activități având loc în cadrul campaniei de împădurire de primăvară, în perioada 15 martie-15 aprilie 2022, în cadrul evenimentului intitulat Luna Plantării Arborilor sauLuna Pădurii.
În cadrul Lunii Plantării Arborilor, ce are loc anual între primăvara, sunt organizate lucrări de împădurire, acţiuni de popularizare şi educare în domeniul silvic, iar Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva pune la dispoziţia celor interesaţi puieţii forestieri necesari acţiunilor de împădurire sau asigură sprijinul logistic pentru acţiunile voluntarilor implicaţi în astfel de lucrări. Luna Plantării Arborilor este organizată în fiecare an, în conformitate cu prevederile Codului Silvic şi se suprapune parţial cu campania de împăduriri de primăvară.
Pe fondul condiţiilor meteorologice favorabile, campania de împăduriri de primăvară, sub îndrumarea Președintelui S.E. Aquaterra, Nicolai Crăciun, a Doamnei Director Cuciureanu Alina-Elena, a Doamnei Director adjunct Popescu Ramona, a Doamnei Prof.ing. Cuciureanu Elena, a decurs în mod corespunzător, elevii fiind foarte harnici, responsabili și iubitori de natură. Grupului de elevi li s-au asigurat alimente și apă, corespunzătoare din punct de vedere organoleptic și li s-a asigurat transport corespunzător cu microbuze pentru transport elevi.
De asemenea, elevilor li s-a asigurat echipamentul necesar și utilajele necesare plamntării arborilor. Menționăm că profesorii ingineri coordonatori au efectuat instructajul privin Protecția Muncii și a prezentării Măsurilor privind Paza Contra incendiilor de pădure.
A fost o activitate foarte utilă pentru elevi și un exemplu elocvent de contribuție la salvarea pădurilor, conservarea biodiversității și dezvoltarea durabilă a zonei.